Som många av er redan vet är Leila Lindholm en stor favorit hos mig.
Vill jag prova baka något nytt, letar jag gärna bland hennes recept först.
Bildkälla
I hennes bok " a piece of cake " kan man hitta kokostoscan.
Oj oj oj, vad god den var...
'
kakform ( 25 cm i diameter )
3 ägg
2 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
en nypa salt
toscasmet:
½ dl sirap
25 g smör
½ dl matlagningsgrädde
2 dl kokosflingor
1 dl socker
gör så här:
Börja med sockerkakssmeten.
Sätt ugnen på 175 g
Vispa ägg och socker pösigt.
Smällt smöret och häll i smeten.
Tillsätt mjölken.
Blanda mjöl, bakpulvet och salt i en skål.
Vänd försiktigt ner det i smeten.
Häll över smeten i en bröad sockerkaksform.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min.
Under tiden den gräddas så rör du ihop toscasmeten.
Blanda alla ingridienser i en gryta och låt koka ca 5 min.
Häll smeten över kakan och grädda i ugnen ytterligare 15 min.
Låt kakan svalna någoto och lossa den sedan från formen.