4 portioner
4 st laxfiléer i portioner'
50 g rumstempererat smör
1 tsk salt
Rivet skal från 1 st lime
100 g riven ost
½ st rödlök
vitpeppar
Lägg laxfiléerna i en smörad ugnssäker form.
Fin hacka rödlöken.
Blanda lök, smör, riven ost, salt & peppar.
Tillsätt limecesten och bred ut över filéerna.
Baka i ugn 200 grader 10-12 min.
såsen:
200 g philadelpiaost ( paprika & gräslök )
2 dl creme fracihe
2,5 dl matgrädde
½ lime
½ grönsaksbuljong tärning
en nypa socker
½ tsk salt
nymalen vitpeppar
Blanda alla ingredienser i en gryta. Låt koka upp och smaksätt med salt och vitpeppar.
2
Madeleine
Hej Ann-sofie! Tack för din kommentar. Det var verkligen roligt att höra! MVH / Madeleine
Kommentera inlägget här:
Fick tips av en kompis om din hemsida. Denna laxrätten har jag lagat och den var jättegod. Du är verkligen en inspirationskälla och har goda recept.