-

Köttfärspytt



Varje dag är det samma fråga, vad ska vi äta till lunch/middag? Jag brukar försöka laga mycket mat till middag så det räcker till lunch dagen efter. Ibland blir det ju inte som man tänkt och man kanske får lite köttfärssås eller ris över. Då är detta en utmärkt rätt att slänga ihop. En enkel sås med creme fraiche smaksatt med mango chutney till detta blir pricken över i:et!


3-4 port

400 g blandfärs
4 dl kokt ris
½ gul lök
1 morot
½ röd paprika
50 g färska champinjoner
2 dl majs
2 msk kinesisk soja
1 msk curry
2 msk vatten
1 tsk grillkrydda
salt och svartpeppar

Stek blandfärsen, tillsätt kinesisk soja.
Hacka löken och skiva champinjonerna, blanda ner i färsen.
Riv moroten och skär ner paprikan i mindre bitar och tillsätt i köttfärsblandningen.
Blanda ner riset, majs och curry och grillkrydda, tillsätt lite vatten och smaksätt med salt och svartpeppar.

Mango chutneysås:

2 dl lätt creme fraiche
½ dl mango chutney 
salt och svartpeppar


 


Kommentarer





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0