Piroger med kycklingfyllning


Snart helg! Jag älskar helgen då hela familjen är samlad och kan hitta på saker tillsammans. Denna pirog är utmärkt som lunch eller som matigt mellanmål, perfekt till helgen!
Gjorde en sats och frös in, bara att ta fram när man inte har tid eller ork. En fräsch sallad och en dressing är gott till. Här kommer receptet!

Ca 15 st

Degen:

50 g jäst (1 pkt)
3 msk smör eller margarin
2 dl mjölk
1 tsk salt
9 dl vetemjöl
ägg till pensling

Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
Häll över jästen och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt och det mesta av mjölet. ( spara lite till utbakning)
Låt jäsa under bakduk i ca 30 min.


Fyllning:

3 st kycklingfiléer
2 dl kokt ris
5 msk creme fraiche
1½ msk honung
1 msk flytande kycklingfond
1 gul lök
50 g färska champinjoner
½ röd paprika
salt och svartpeppar

Börja med att koka riset, skär kycklingen i tärningar och stek färdiga i pannan, salta och peppra.
Hacka lök och paprika och champinjoner och låt fräsa med kycklingen. Tillsätt honung, fond och creme fraiche och sist i med riset. Smaksätt med salt och peppar. Klart!

När degen jäst klart, kåda den smidig. Kalva ut ca 15 st rundlar (15 cm i diameter). Lägg på lite fyllning på ena halvan, vik sedan över den andra, tryck till kanterna med gaffel. Lägg pirogerna på plåt med bakplåtspapper, låt jäsa i 15 min. Pensla på uppvispat ägg, grädda i ugn i 200 grader i 10-15 minuter.

Ha en trevlig fredag!


Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: