En väldigt god kaka som jag har tillsatt lite vit choklad i, tyckte den blev mer dekorativ med lite ringlad vit choklad ovanpå också.
30-35 bitar
150 g smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
4 ½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk
70 g vit choklad
glasyr:
75 g smör
2 msk kallt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3½ dl florsocker
smält vit choklad och kokos till garnering
Smält smöret, låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i de torra ingredienserna och tillsätt sedan mjölk och smör.
Hacka den vita chokladen grovt och vänd ner i smeten.
Smöra en form (30x40 cm) och häll i lite kokosflingor.
Häll över smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min i 175 grader.
Smällt smöret till glasyren. Tillsätt därefter alla ingredienser under omrörning.
När kakan har svalnat bred på glasyen, strö på kokosflingor och ringla över vit choklad.
Igår var vi på skånes djurpark. Det var perfekt väder för att gå runder där och strosa halva dagen.
Algot var inte alls rädd och ville gärna klappa den söta kalven.
Ha en skön söndag!
2
Anonym
Naaww så gullig han är :-)
Kommentera inlägget här:
Jag var fast redan efter första tuggan hemma hos dig i fredags...måste verkligen baka dessa gobitar, mums!