-

Rabarberkaka


Hade mamma på besök igår och då fika vi på rabarberkaka. Jag var sugen på rabarber och någon kaka, så det fick bli rabarberkaka. En sockerkaka med rabarber i toppad med pärlsocker. Den blev väldigt saftig och god.
Vi åt vaniljsås till, men det hade man inte behövt, för den var lika god  utan.

En kakform (25 cm i diameter)

300 g rabarber
½ dl socker
1 msk potatismjöl
75 g smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk, men det går bra med vatten också
Pärlsocker

Skär ner rabarbern i mindre bitar.
Smörj och bröa formen.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och vänd ner i smeten.
Tillsätt smöret och mjölken.
Häll ut smeten i formen. 
Blanda rabarbern med socker och potatismjöl innan du trycker ner dom i formen.
Toppa med pärlsocker.
Grädda i ugnen i 175 grader i ca 30 min







Kommentarer
Postat av: Mamma

Tack snälla du för en undertbar rabarberpaj !! Du e så duktig på att fixa och greja !! Ska bli spännande att se hur mitt fågelbad blir :) som du gjutit !! Var får du all energi ifrån ?? Kramiz

2011-05-20 @ 17:22:36





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0