En klassisker som alltid känns rätt, såväl till vardags som till fest.
4 port
500 g strimlat nötkött
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
100 g champinjoner
1 msk dijonsenap
3 msk tomatpuré
2 dl creme fraiche
1,5 l vatten
3 tsk salt
2 msk fond
salt och svartpeppar
Skiva löken och champinjonerna.
Bryn championjonerna och lägg åt sidan sålänge.
Bryn köttet i en gryta.
Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök och lök, låt fräsa lite.
Slå på vatten, salt och fond och låt koka till köttet är riktigt mört. ( ca 1,5 timme )
Tillsätt senap, creme fraiche och champinjonerna.
Smaka av med ev salt och svartpeppar.
Servera med en fräsch sallad och ris.
Kommentera inlägget här:
åh va gott det ser ut :) du har mycket gott här inne, imorgon ska jag testa på kladdkaka med geishafluff tänkte jag :)