Vaniljpannacotta med kanelstekta äpplen samt knäckflarn








vaniljpannacotta :

6 pers

5 dl vispgrädde
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker eller 1 st vaniljstång
3 st gelatinblad

Blanda grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull.
(Om du vill använda äkta vaniljstång, klyv och skrapa ur fröna och lägg alltsammans i kastrullen.)
Lägg gelatinbladen i blöt.
Låt gräddblandningen koka upp och koka ca ½ minut.
Ta av kastrullen från värmen och ta bort vaniljstången.
Krama ur gelatinbladen och vispa ner den i den varma gräddblandningen.
Häll upp i portionsglas.
Ställ kallt i minst 2 timmar.



kanelstekta äpplen:

liten klick smör
300 g skalad tärnade äpplen
1 dl muscovadosocker
1 tsk kanel
1-2 msk vatten

Stek äpplena i smöret, tillsätt kanel och socker.
Späd med lite vatten.
Låt svalna något innan det läggs på pannacottan.



knäckflarn:

 ca 50 st

150 g Smör
2 dl strösocker
1/2 dl ljus eller mörk sirap
1/2 dl Matlagningsgrädde
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker


Smält smöret i en kastrull.
 Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl.
  Klicka ut smeten på smord eller bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen, 200°, ca 5 minuter.

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: