4 port
1 st fläskfilé
1 gul lök
100 g sockerärter
ca 200 g kantareller
3,5 dl grädde
2 dl vatten
1 msk dragon
2 msk kalvfond
1 msk kantarellfond
1 msk dijonsenap
maizenaredning
salt och svartpeppar
ca 8 st potatiskakor:
8 st kokta medelstora potatisar
1 st gul lök
salt och svartpeppar
smör och olja att steka i
Parera fläskfilén och skiva i tunna skivor, hacka löken.
Fräs kantarellerna och löken salta och peppra.
Stek fläskfilén hastigt, salta och peppra, blanda ner kantarellerna och löken.
Tillsätt vatten, grädde, fonder, dijonsenap och dragon. Låt koka upp.
Red av med maizenaredning. Tillsätt sockerärter och smaka av med salt och peppar.
Riv potatisen och hacka löken fint.
Blanda i en bunke, salta och peppra.
Stek gyllenbruna i olja och smör.
2
Maria
Åå, man bli hungrig :) din blogg e super bra å man får nya tips :)
Har du ingen bra recept på pasta med lax, super kocken ;)
Kram
Kommentera inlägget här:
Åhh dreggel dreggel haha, det ska jag testa!!