Potatissallad, ljummen champinjon & fetaostsallad & vitlöksbröd







Hej!

Dags för ett matinlägg, detta har legat på lager ett tag. Tänkte att jag måste få ut det för potatissalladen blev verkligen perfekt i min smak. Ät inte den direkt, då är den för salt, den ska stå och dra i några timmar, sen har alla smakerna fördelat sig och smakar ljuvligt.
Kall mat, passar mig perfekt. Jag älskar alla olika sorters sallader med något kallskuret.
En god pastasallad med en dressing till är också väldigt enkelt och gott.
Kommer bli mer sådant ju närmre sommaren vi kommer.
Man vill ta vara på det fina vädret, om det nu blir något sådant. Får vi verkligen hoppas.



Krämig potatissallad

4 port

600 g kokt tärnad potatis
3 dl gräddfil
4 msk majonnäs
1 st röd lök
1 tsk dijonsenap
1 tsk salt
svartpeppar
hackad persilja

Koka potatisen, låt svalna, tärna eller skiva potatisen.
Blanda ihop resten av ingridienserna i en skål, tillsätt potatisen.
Blanda försiktigt, låt stå och dra i minst 2 timmar.
Om ni vill äta den direkt, minska på saltet.




Ljummen champinjon och fetaostsallad

4 port

150 g delade färska champinjoner
en klick smör att steka i
1 pkt fetaost
1 st tomat
2 tsk pesto
½ dl strimlade soltorkade tomater
½ tsk salt
en näve ruccola

Värm stekpannan, lägg i smör och stek champinjonerna gyllenbruna.
 Salta och peppra lite.
Dela tomaten och fetaosten, blanda med pesto, soltorkade tomater,
(anv gärna lite av oljan från soltorkade tomaterna)
När det är dags att servera blanda ner allt tillsammasn med de ljumna champinjonerna.
Smaksätt med salt och peppar.
Klart att servera.



Enkelt vitlöksbröd

Stek vit formfranska gyllen brun i smör.
Ta upp och låt rinna av på ett papper, dela en vitlöksklyfta och dra på ytan av brödet.
Klart att servera!

1 Carina skriven

Mums !! Det ser jättegott ut :) Måste prova !! Kramiz

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: