Viltskavsgryta

 
 
4-5 port
 
500 g viltskav (hjortkött)
150 g champinjoner
½ tsk salt
vitlökspeppar
1 tsk timjan
½ gul lök
½ dl kalvfond
3 dl vatten
1 st creme bonjour kantarell
2,5 dl creme fraiche
2 msk lingonsylt
 
Gör så här:
 
Hetta upp pannan, lägg i en klick smör och stek skavet tills att det är klart.
Krydda med salt, vitlökspeppar och timjan.
Skiva champinjonerna och tärna löken och låt fräsa med.
Tillsätt fond, vatten, creme fraiche och creme bonjour och lingonsylt.
Låt koka ihop till en härlig gryta. Smaka av, ev krydda lite till.
Klart för servering.
Vi serverade med potatismos och lingonsylt.
 
 
 
1 Carina skriven

Låter som något kan gå hem i stugan :)) får prova det helgen ;) kram !! Mums !!

2 Anette skriven

Oh, vad gott. Tack för tipset. //Anette

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: