Mozarella & tomat fylld laxfilé med en härligt syrlig citronsås







4 port

4 st port bitar lax
125 g mozarella
1 st tomat
några stänk balsamico
en näve färsk basilika
salt och nymalen vitpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
 Skör en skåra i laxfilén. Ta bort kärnhuset från tomaten och tärna den.
Tärna mozarellan och fin strimla basilikan.
Blanda allt i en skål, tillsätt några stänk balcamicovinäger och fördela blandningen jämt i laxbitarna.
in ugn ca 10-13 min. Servera med citronsås & kokt potatis.

såsen:

rivet skal från en citron
saften från ½ citron
3 dl creme fraiche
3 msk majonnäs
1 tsk pesto
½ tsk salt
nymalen vitpeppar

Blanda majonnäs och creme fraiche,
riv skalet från en citron och pressa ner saften från halva citronen.
Blanda i pesto, salta och peppra. Låt stå och dra ca 1 timme innan servering.

1 emelie skriven

de där såg smaskens ut, fiskälskare som jag är <3.

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: