Igår festade vi till det med en fläskfilégryta med kantareller,
stekt bacon och grädde.
Går det misslyckas med dom goda ingredienserna? Till det hade vi pressad potatis och en sallad. Kantarellerna kan bytas ut mot champinjoner.
4 port
300-400 g fläskfile
150 g kantareller
1 pkt bacon
5 dl matlagningsgrädde
2 dl vatten
1 msk flytande kalvfond
färsk timjan
1 tsk kinesisk soja
maizenaredning
salt och svartpeppar
Skär bacon i mindre bitar, stek knaprigt. Stek kantareller tärnad lök, salta och peppra. Parera fläskfilén (skär bort hinnor och senor), skär den i indre bitar, stek tills den fått färg. Salta och peppra. Blanda kantarellerna och löken med köttet, häll på matlagningsgrädde, fond, vatten, färska timjan, soja. Låt sjuda en lite stund så att smakerna kokar ihop, red av med maizena. Smaka av med slat och peppar. Klart!
Ha en trevlig lördag alla, det ska jag ha:)
2
Anonym
Kommentera inlägget här:
De där ingredienserna blir man alltid lycklig av!
Va gott det lät, detta ska testas och din blogg är tillagd i min bloglovinlista =)