Friterad banan

Igår kväll hade vi en oplanerad kväll med en massa familjemys, vi åt potatis och köttfärslåda med bacon, sköter sig själv i ugnen, perfekt mat som alla i familjen gillar :)

Till efterrätt gjorde jag friterade bananer med glass och sirap. Har aldrig friterat banan tidigare, det är en favorit när man går på restaurang. Friterat är inte något som vi äter speciellt ofta. Vi äger ingen fritös, men det går precis lika bra att fritera i en kastrull. Det är enkelt och kul.


Kanske inte så vackra, men väl så goda!!!


Frityrsmet:

2 dl vetemjöl
2 dl iskallt vatten
1 msk bakpulver

4 bananer
Vaniljglass
Sirap eller lönnsirap

Värm frityroljan till 180 grader. Under tiden vispar du ihop smeten.
Dela bananerna på längden sedan på mitten.
Fritera bananerna i ca 2-3 min.
Lägg dom på hushållspapper och låt fettet få rinna av, servera sedan med glass och sirap!





Tänk på det här när du friterar:

* Ha alltid ett lock nära om oljan skulle bli för varm och fatta eld.
* Oljans temperatur kontrollerar du lätt med en kökstermometer, oljan skall bli 180 grader.
* Ha inte fläkten igång, om det skulle fatta eld så går det direkt upp i fläkten.
* Fritera aldrig med barn i närheten.

Lycka till!!


1 Anonym skriven

Ååh, så gott! :D Jag älskar friterad banan, ska helt klart testa detta hemma!

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: