Fick ett sug efter att baka när jag kom hem efter jobbet, så jag satte igång och gjorde lite skorpor.
Har aldrig gjort egna skorpor innan, men de blev väldigt goda. Jag gjorde om receptet jag hitta och smaksatte med vaniljsocker och sötmandel. En kopp te och några skorpor, kommer sitta fint ikväll till bonde söker fru :)
105 gram rumsvarmt smör
210 gram socker
2 ägg
360 gram vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl sötmandel
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda smör och socker.
Vispa ned äggen ett i taget.
Blanda sedan de torra ingredienserna, och rör ihop alltsamman.
Dela degen i två delar. Rulla ut dem och lägg dem på en plåt och platta ut dem lite.
Grädda i cirka 14 minuter. Stäng sedan av ugnen, och ta ut plåten.
Dela sedan skorporna, placera ut dem på plåten, och ställ in dem i ugnen igen i fem minuter.
Låt dem sedan svalna på plåten.
Förvara dem i en tätslutande burk, så håller skorporna sig krispiga.
2
Madeleine
Jag hade bara mandelspån hemma, men annars hade jag tagit och grovhackat sötmandel.
6
Madeleine
Äsch, de var ju snabba att göra. Jag och Algot busa på köksgolvet medans dom var i ugnen. hihi :)
8
Josefine
Gjorde två satser igår, en med hackad vit choklad och en med saffran. MUMMA!
Kommentera inlägget här:
Låter smaskens, måste provas. Hackad eller malen mandel??
Hur hann du med detta ?? Obegripligt ?? kramiz !!
Nu ska här bakas.....men jag instämmer i Carinas kommentar....hur hann du med det??? Du är verkligen fenomenal Madde =D
Skorpor är så gott, speciellt att ha till te =]
Josefine: Dom smakerna lät inte helt fel :)