ca 60 st
250 g smör
1½ dl socker
2 ägg
6 dl vetemjöl
½ tsk hjortronssalt
fyllning:
4 msk sylt
Glasyr:
2 dl florsocker
1½ - 2 msk vatten
Rör matfett och socker.
Tillsätt äggen ett i taget, därefter mjölet och hjortronssaltet.
Arbets till en smidig deg.
Dela degen i 4 st delar.
Rulla till 4 st längder, ca 40 cm långa.
Gör en fördjupning i mitten på varje längd, fyll med sylt.
Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 15 min.
Blanda ingridienserna till glasyren.
Bred på den på de varma längderna.
Skär sedan upp i bitar, ca 2 cm breda.
2
Senka
Hej,
Jag jobbar för sajten Hittarecept.se och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Matbloggstoppen".
Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!
Här kan du se hur många som är med i Matbloggstoppen på Hittarecept.se - http://www.hittarecept.se/matbloggstoppen
Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggstoppen!
Med vänliga hälsningar,
Senka
[email protected]
Kommentera inlägget här:
Ser goda ut :) Har du intee fyllat frysen snart ! :)) Kramiz