Fläskköttgryta med kantareller

 
Vad sägs om en härligt gräddig fläskköttgryta med smak av timjan och
egenplockade kantareller?
 
 
 
 
 
6 port
 
600 g fläskkött
1 st gul lök
5 dl matlagningsgrädde
2 dl vatten
2 burkar creme bonjour kantarell
1 tsk timjan
1 msk soja
3 dl förvällda katareller
¨2 msk kalvfond
 
Gör så här:
 
Strimla fläskköttet och hacka löken, bryn i smör, salta och peppra.
Rensa och förväll kantarellerna, tillsätt lite smör, salt och peppar.
Tillsätt vatten, soja, timjan, fond och matlagningsgrädde.
Låt koka så att köttet blir klart, tillsätt sedan creme bonjour.
Smaka av med salt och ev mer peppar.
Vi åt grytan tillsammans med kokt färskpotatis och svartvinbärsgelé
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 ida skriven

Vilken härlig blogg du har!
Hittade hit igår :)
Är från Båstad men bor i Oslo så tyckte det var lite kul att du bodde så nära hemma! Vad kul att se alla dina recept och få lite ny inspiration för sommaren!

Kram

Svar: Hej Ida! Tack så mycket, alltid roligt att höra! Hoppas du hittar mycket som passar dig. :) ha en skön sommar / Madde
Vem är Madeleine?

2 Maria skriven

Denna ska jag testa ikväll, mums! Likaså äppelkrämen ska avnjutas i helgen - tycker att din blogg är så himla inspirerande!! //Maria

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: