Jag älskar känslan av att dricka saft som jag har gjort själv, arbetet innan saften blev till, att den är gjort av kärlek och visst är det roligt att bjuda på något som man själv har gjort? Det smakar så mycket godare och det är INTE svårt. Har du aldrig gjort egen saft förut, så prova!


Fläderblomssaft är min favorit!
Detta receptet ger ca 2½ liter saft.
30 st fläderblomsklasar
2 st citroner
1 ½ liter vatten
1½ liter socker
50 gram citronsyra
gör så här:
Koka upp vatten och häll i sockret så det löser sig, tillsätt citronsyra.
Skölj blomklasarna och citronerna. Skiva citronerna. Lägg ner citronen och flädern i sockerlagen.
Täck över och låt stå i kylskåpet i 3 dagar innan du silar av saften. Häll upp i flaskor.
Jag brukar frysa min saft som jag inte tänkt anv inom kort, för bättre hållbarhet.
Jag ser framemot att smaka på saften :-))
Duktiga du, du är så pysslig <3