Fiskgratäng med örter




 4 port

600 g tinad fiskfilé
1 st gul lök
1 dl vitt matlagningsvin
2 dl creme fracihe
2 dl mjölk
2 tsk dijonsenap
1½ tsk salt
½ tärning grönsaksbuljong
toppredning ( 2 msk mjöl som man rör ut i lite kallt vatten)
en nypa socker
fryst hackad persilja, dill och gräslök
torkad dragon

Gör ett potatismos.
Värm en kastrull lägg i en klick smör, hacka löken och fräs mjuk.
Tillsätt vin och dijonsenap och buljong. Därefter creme fraiche och mjölk.
Red av såsen och häll i örterna, smaka av med salt och vitpeppar.
Lägg fisken i en ugnssäker form. Kör i ugn på 160 grader i 8 min.
Häll av ev fiskspad. Spritsa ut mosen och häll såsen i mitten av formen.
Gratinera i ugn 250 grader, så att den får fin färg.

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: