-

Invägning v16

 
Dagens invägning.
 
+ 1,8 kg ! 
+ 1 cm
 
Jag har kanske inte varit strikt till punkt och prickar men jag blev helt stum imorse.
Jag får väl bita ihop och försöka göra bättre resultat till nästa vecka.
 
 
 

Tacotorsk

 
Har ni haft en bra helg?
Min har varit bra, pulkaåkande, badat, restaurang, bio, gymmet....lite av allt kul som hänt.
Jag ser att besöksantalet har ökat, det är så roligt att ni vill kika in hos mig och
hoppas ni kan hitta något recept som faller er i smaken.
Det kommenteras inte så flitgt, det är något som jag tycker är synd.
Jag vill gärna höra era åsikter, ex vad ni tyckte om rätten som ni prova?
Vad får er att återkomma hit ?
Kan jag förbättra denna blogg på något vis?
Kommentera mera :)
 
Idag tänkte jag bjuda er på tacotorsk!
En enkel och god fiskgryta som hela familjen kommer gilla.
Jag åt kokt broccoli till och familjen basmatiris.
 
 
Torskrygg
Morot
Gul lök
Zuccini
Tacokrydda
Creme Fraiche
Matlagningsgrädde
Salt och peppar
Smör
 
Tärna löken och fräs den i smör.
Tillsätt slantade morötter, tärnad zuccini.
Tillsätt creme fraiche och matgrädde, lite vatten
samt tacokrydda och låt koka en stund, smaka av med salt och peppar.
Skär torken i stora tärningar och lägg ner i den sjudande grytan.
Låt sjuda och rör inte för mkt i 8-10 min.
Klart att servera!
 
 
 

Regionsmuseet och barbacka kulturhus

 
 
 
Igår gjorde vi en liten utflykt till Kristianstad, vi gick på regionsmuseet, där de just nu har en utställning som heter "sagolika rum", där barnen kan leka av sig lite i deras sagovärld. Jag har koll på deras utställningar för barn, för jag tycker dom är så mysiga och så fint gjorda. Detta är tredje utställningen vi är på, ingen stor utställning, men Algot hade väldigt roligt och Majken hade att utforska :)
 
Efter fika och lek så ville vi kolla läget på barbackas café där de har ett häftigt lekrum med ett tåg
och ett stationshus. Detta var livet för Algot och där lekte vi tills dom stängde.
Det var en rolig eftermiddag, det är så kul när man hittar något som barnen uppskattar,
man ser lyckan i deras ögon.
 
 
 

Kycklingpaj LCHF

 
En form 25 cm i diameter
 
Pajdeg:
 
3 dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrön
40 g smör
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 ägg
 
Mal sesamfröna, blanda sedan alla ingredienserna i en bunke.
Låt degen bila i 30 min-1 timme för bästa resultat.
Förgrädda pajskalet innan fyllning läggs i, 200 grader ca 8-10 min.
 
Kycklingfilé
Färska champinjoner
Lök
Färsk broccoli
ägg
vispgrädde/mjölk
riven ost
salt och peppar
 
 
Stek kycklingen, lägg i skrivade champinjoner, lök och broccoli,
Smaksätt med salt och peppar.
Häll upp i pajskalet.
Vispa upp ägg och häll i gräddmjölk, salt och peppar.
Beräkna 1,5 ägg / 1 dl vätska.
Strö lite riven ost på och grädda i ugn 225 grader tills
äggstanningen har stelnat och osten fått fin färg, ca 25 min.
 
 

Invägning v 15

 
Invägning idag, känner att jag har brukat allvar med både kost och träning så något borde hänt iaf.
 
 
Hur gick det?
 
- 1 kg på vågen
Måttbandet visade -1 cm
 
Sammanlagt har jag gått ner 4,1 kg och tappat 7 cm runt midjan.
5 cm runt låren och 1,5 runt armarna.
 
Här har jag ju varit en gång förut, sedan kom julen.
Men det går neråt igen och det är jag glad för. :)

Pannkaka LCHF

 
Den här pannkakan är väldigt mättande och jag tyckte det var ett gott alt till vanliga pannkakor.
Barnen älskade också dom. En klick vispad grädde och hallon på så blev det ett supergott mellanmål.
Receptet hittade jag på 56kilo.se.
 
 

4 st stora pannkakor

2 dl grädde

1 dl gammeldags mjölk

2 msk fiberhusk

4 ägg

1-2 nypor salt

 

Blanda allt i en bunke och låt stå och svälla i 5 min.

Stek gyllenbruna i smör.

Servera med lättvispad grädde och bär.


Hamburgerbröd LCHF

 
3-4 st
 
1 dl vatten
1 dl pofiber
1 dl riven ost
1 msk fiberhusk
½ tsk bakpulver
1 ägg
en nypa salt
sesamfrön
 
Blanda alla ingredienserna och låt stå och svälla en liten stund.
Forma som biffar och strö sesamfrön på.
 Grädda i ugnen på 200 grader i ca 20 min.
 

Blå doptårta

 
Fick äran att göra lille Kevins doptårtor, tack Jonna!, det var kul att få leka bagare igen :)
Efter önskan fylldes dom med hallonmousse och chokladfluff.
Tårtlocket har jag gjort utav marshmallowfondant,
hur man gör det hittar ni HÄR.
Tårtdekorationerna är från www.cakedream.se.
Tårtbotten som aldrig sviker och som är lätt att slänga ihop, hittar ni HÄR.
 
 
 
Chokladfluff som räcker till ett lager
 
150 g choklad
3 dl vispgrädde
 
värm upp grädden, den får inte koka.
Hacka chokladen och häll ner i grädden låt smälta.
Ställ kallt i minst 6 timmar.
Vispa sedan till önskad konsistens.
 
 
Min hallonmousse ( räcker till ett lager diameter 25 cm )
 
2 dl vaniljsås
2 dl creme fraiche
1/2 dl socker
3 st gelatinblad
1-2 msk hett vatten
2 dl vispad grädde
Hallonsylt efter smak
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Blanda creme freiche med vaniljsås & socker.
Tillsätt hallonsylt.
Krama ur gelatinbladen och lös upp dom i hett vatten.
Blanda ner i smeten.
Vispa grädde och vänd ner.
Stå kallt i minst 2 timmar.
 
 
 
 
 

Choklad med mandel & jordnötssmör

 
 
 
 
 
100 g mörk choklad, minst 70 %
en näve sötmandel
2 msk jordnötssmör
 
1-2 msk jordnötssmör att ringla över
 
Smält den mörka chokladen.
Grovhacka mandeln och blande ner i chokladen.
Tillsätt jordötsssmör och blanda i.
Klä en form med bakplåtspapper, jag anv tartlette formar i teflon med avtagbar botten.
Häll i smeten. Smällt lite jordnötssmör och ringla över.
Ställ i frysen/kylen för att stelna.
Skär i bitar och njut!
 

Invägning v 14

 
vad visa vågen idag?
 
-0,4 kg
midjemåttet är fortfarande samma
 
 
Det är bättre än inget och jag är nöjd fast det inte visa något på måttet.
Vet att jag inte kommer vara lika uppsvälld i magen nästa vecka :)
 
 
 

Fröknäcke lchf

 
Känner att jag börjar få orken tillbaka, har haft en ganska långdragen förkyldning som satt käppar i hjulet.
Nu är jag tillbaka med en kämparglöd som heter duga. Jag skrev ju i ett tidigare inlägg att jag ska börja planera måltiderna bättre, jag planerade den här veckans matsedel och har följt den bra hittils. Det har varit lchf baserade rätter och till familjen har jag kokt pasta, ris eller potatis till.
 
Känner fortfarande sötsug, jag lyckades trigga igång det ganska så rejält i julas och det får jag ju lida för nu.
Men jag vet att det kommer att försvinna mer och mer bara jag ger det tid och kan stå emot det.
 
Vad tycker ni om att jag lägger upp lite LCHF recept? Det fungerar ju utmärkt att äta fast man inte äter efter lchf, om man tycker det är lite för fett kan ju bara minska ner lite på fetthalten i mejeriprodukterna.
 
Idag bakar jag fröknäckebröd som är supergott, receptet är hämtat från Birgitta Höglunds mat.
 Har gjort det en gång tidigare, blev jättegott.
 
 
 
Receptet räcker till 2 st plåtar
 
 
2 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl hela linfrön
4 msk pofiber
2 msk fiberhusk
100 g kokosfett
5 dl kokande vatten
 1/2 tsk salt
 
Blanda alla torra ingridienser i en bunke.
Tillsätt kokande vatten och smällt kokos fett.
Rör om väl. Dela upp degen i två delar, lägg på varsin plåt.
Kalva eller platta ut med hänerna,, grädda i 150 grader i ca 45-60 min.
Skär upp i bitar, sätt in på eftervärme 30-60 min.
Det skall inte vara segt utan ha blivit riktigt krispigt och gott. :)

Köttfärs & vitkålssoppa lchf

 
 
 
Blandfärs
Vitkål, strimlad
Gul lök, tärnad
Paprika, tärnad
Tomatpuré
Krossade tomater
Vatten
Kalvfond
Grädde
Oregano
salt och peppar
smör till stekning
 
Bryn köttfärsen och tillsätt strimlad vitkål och tänad lök.
Låt fräsa en stund, tillsätt de övriga ingridienserna och koka till vitkålen blivit mjuk.
Smaka av med salt och peppar.
 
 
 
 
 

Zucciniplättar lchf

 
 
4 port
 
1 st zuccini
1 gul lök
2 dl riven ost
2 dl mandelmjöl
4 st ägg
salt och svartpeppar
smör att steka i
 
Riv zuccinin grovt och salta lite lätt för att vätskan ska dra ur.
Krama ur vätskan och blanda zuccinin med resten av ingridienserna.
Stek gyllenbruna och ät dom direkt medans de är lite krispiga på ytan.
 
Hitta receptet i en lchf tidning men tillsatte gul lök, då jag tycker att det tillför en god smak :)
 

invägning v 13

 
Åter till verkligheten denna veckan, jul och nyår har gått i rasande fart.
Men skönt har det varit, att ha hela familjen samlad i några veckor. :)
Det är tre veckor sedan jag skrev hur invägningen gick.
Det har ju inte gått så bra under jul och nyår, så därför tog jag en paus,
en sötsakälskare som mig klarade inte av julen.
Jag har gått upp två kg, det är ett medvetet val jag gjorde i julas och får
ta konsekvenerna nu. Jag struntade i allt vad lchf var och åt precis som "vanligt"
bröd, pasat potatis,ris...och sötsaker.
 
Nu är det dags att rätta till siffrorna och kämpa vidare.
Jag har kommit bra igång med träningen och fokus ligger just nu på
att planera min kost bättre.
Det går inte, att en kvart innan man ska äta fundera ut vad man ska äta.
Då faller man lätt till att äta fel¨.
 
Planering ät A och O när man ska äta "rätt" och där skall jag lägga
fokus nu.
 
 
 
 

Gräddkokt blomkål

Glömde lägga upp bilden :)
Här kommer den!


Gräddkokt blomkål

Här kommer ytterligare ett gott alt till potatis, pasta & ris! Gräddkokt blomkål! Alla grönsaker som fått koka i grädde blir ju såå underbart goda! Testa :)


Stuvad vitkål med stekt korv

stuvad vitkål är sååå gott! Verkligen ett gott alt till pasta, potatis eller ris.

Fräs strimlad vitkål och tärnad lök i en kastrull, slå på kycklingfond och lite grädde. Låt puttra tills vitkålen blivit mjuk. Smaka av med salt och peppar.


Fetaostsnurror

 
Fetaostsnurror är ett trevligt tillbehör till förrätt, soppa eller till buffén.
Verkar avancerat men är superenkelt om du köper färdig smördeg.
Enkelt att förbereda dagen innan och bara skiva upp och grädda dagen efter.
 
 
 
Smördegsplatta
fetaost
persilja
 
Smula över fetaosten och hackad persilja på smördegen.
Rulla ihop. ( så här långt kan ni förbereda till dagen innan )
Skär upp i skivor och lögg på en plåt med bakplåtspapper,
grädda i ugn. Jag anv varmluftsugn 200 g i ca 10-13 min.
 
 

RSS 2.0