-

En skön kväll

Efter allt regn som varit idag, har jag knappt fått någon frisk luft. Algot har varit och lekt på dagis och fått vara ute i regnet och leka :) vädret blev bättre och nu ikväll frågade jag Algot om han vill gå ut och plaska i vattenpölarna, jag visste ju redan svaret! -"JAAA!!" skrek han. thihihi















Vår fina, älskade Algot, som snart ska bli storebror!



Winerstänger





ca 60 st

250 g smör
1½ dl socker
2 ägg
6 dl vetemjöl
½ tsk hjortronssalt

fyllning:
4 msk sylt

Glasyr:
2 dl florsocker
1½ - 2 msk vatten

Rör matfett och socker.
Tillsätt äggen ett i taget, därefter mjölet och hjortronssaltet.
Arbets till en smidig deg.
Dela degen i 4 st delar.
Rulla till 4 st längder, ca 40 cm långa.
Gör en fördjupning i mitten på varje längd, fyll med sylt.
Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 15 min.

Blanda ingridienserna till glasyren.
Bred på den på de varma längderna.
Skär sedan upp i bitar, ca 2 cm breda.


Moln


För ett tag sedan var jag inne och kikade på lekmer´s sida, där jag blev fast vid de här fina bodysarna med moln. Ikväll var jag på klädesparty (me&i). Där fanns också kläder med moln, me like! 

          
Bildkälla


Den här fina T-shirten beställde jag till Algot.



Bildkälla



Kryddig köttfärsröra



4 port

Smör till stekning
500 g blandfärs
1 st gul lök
100 g morot
50 g färska champinjoner
1 liten burk majs
1 tsk malen ingefära
1 tsk curry
2 msk mushroom soja
0,75 dl vatten
1 dl creme fraiche
1,5 tsk salt
svartpeppar


Fräs köttfärsen i pannan. Tärna löken, skiva moroten tunnt, låt fräsa med.
Skiva champinjonerna och blanda ner, tillsätt soja, kryddor och vatten.
Till sist blanda ner creme fraiche och majs.

Till köttfärsröran hade vi jasminris och skivad banan.
 Hade gärna haft jordnötter till också, men det fanns inte hemma.


Algot och sin såg :)

Vi har en som sagt en väldigt söt liten skogshugggare här hemma, varje dag sågas det, det tycks aldrig bli tråkigt :) Ett par innebanduklubbor har han som "träd" när han sågar inne. Goa unge!
 




Tre snart fyra

2,5 vecka kvar till BF. Tiden har gått så fort och nu är det snart dags.
När jag var gravid med Algot så tog vår fina vän Maria foto, det är väldigt kul att ha förevigat.
Nu har vi varit hos henne igen och fotat, i samma vecka som med Algot. Det ska bli kul att se resultatet.
Här är några bilder från när jag väntade Algot.










Kladdkaka med polly

En god kladdkaka med polly, knäckig yta och härligt kladdig i mitten.
Jag älskar polly, det ska vara ljust choklad om jag får välja :)
Hitta ett receptet på denna bloggen. Jag dubblade receptet för att få en lite högre kaka och därmed tillagningstiden. Min form är 25 cm i diameter.




Till en rund form ca 18-20 cm:

Smör och ströbröd till formen
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
1 nypa salt
100 gram smält smör
Valfri mängd Polly

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa formen.
Rör ihop ägg och socker ( Vispa inte )
Smält smöret och låt det svalna.
Rör i hop alla torra ingredienser , och rör ner i äggsmeten vartannat med smöret.
Klicka ut smeten i formen och smeta ut så att det blir ett jämnt lager.
tryck sedan ner valfri mängd Polly i kakan och grädda i ca 15- 20 minuter.

Låt kakan stå kallt och stanna till sig en timme innan servering.

Servera kladdkakan med grädde


Barbapapa tårta


Detta är min första barbatårta, svårare med stående figurer än jag trodde. :) Figurer i maschmallowfondant är inte att rekommendera, det är lättare med suger paste eller marispan.


Glad påsk!

Har försökt få till lite påskpyssel här hemma med Algot. Vi har målat frigolitägg och sått dekorationsgräs i äggskal. Påskris har vi också fått till. Jag älskar att pyssla. Algot verkar också tycka det är kul :)





Algot har pysslat här hemma.



Ett påskarrangemang där vi sått gräs i äggskal.



Påskriset pyntas.





Fjädern kittlas mycket :)


Önskar alla mina läsare en glad påsk!

KRAM


Laxfyllda tarteletter

Skärtorsdag spenderades här hemma med lite påskbuffé, som julbord fast mindre och påskmust är ju ett måste till det. Ett av tillbehören på buffén var den här "laxtarteletten".



4 st

125 g rumsvarmt smör
3.5 dl vetemjöl
1 msk vatten

Blanda alla ingridienser till en smidig deg. Låt vila i kylskåp 1 timme.
Tryck ut i pajformarna. Jag kunde fått ut 5 st tarteletter, men ägde bara fyra formar :)

Grädda i ugnen på 200 grader i ca 10-15 min.
Låt pajskalen svalna.

Laxröra:

200 g finhackad kallrökt lax
½ tärnad gul lök
citronpeppar
frusen dill
½ dl majonnäs
2 dl creme fraiche

Blanda alla ingridienser till en härlig röra.
Bred ut på pajskalet som svalnat.
Garnera med lite grönsaker.



Drinktilltugg



Lyxa till jordgubbarna till drinken med ett chokladdopp och strössel, ser både lyxigt ut och ger fin smak.




RSS 2.0