-

Doptårta

 
Igår döptes vår fina Majken i Perstorps kyrka. Hon fick namnen Madeleine Majken Elsa.
Hon var så duktig och mot slutet blev hon trött och somnade. Efteråt hade vi fest i församlinghemmet.
Vi vill tacka alla som var med och gjorde Majkens dopdag till en oförglömlig dag.
 
 
 
Nu blev det äntligen dags för att baka tårta igen. Denna gången tänkte jag köpa en dekoration och ställa uppe på tårtan och dekorera själv resten. Ett par fina rosa skor fick pryda tårtan, som jag beställde på nätet.
De finns att hitta HÄR. Tårtlocket och de andra detaljerna är gjorda av marshmallowfondant och hur man gör det kan ni hitta HÄR.
 
 
 
 
Fyllningarna till tårtan var enkla och bestod av ett lager hemlagad jordgubbssylt och ett lager marsan vaniljkräm blandat med vispgrädde. Den fina tårtbotten som jag alltid blir så nöjd med hittar ni HÄR.
 
 
 

Alpckahof

          
 
 
I veckan var vi på besök på alpackahof, en gård full med alpackor, minishetlandsponnys, angora- och dvärggetter, linderödsgrisar, highland cattle. Vi fick en rundvisning på gården och fick träffa alla djuren.
Det fanns även en gårdsbutik med massor utav saker gjorda utav alpackaull. Algot tyckte det var roligt att få träffa djuren på nära håll och jag tyckte det var intressant att få bekanta mig med ett nytt djur (för mig), alpackor.
 
Är ni nyfikna på gården och dess aktiviteter kan ni kika in HÄR.
 

Exotisk kycklinggryta

 
6-7 port
 
1kg kycklingfilé
1 gul lök
500 g frysta wokgrönsaker
3 dl vatten
2 msk kycklingfond
1½ tsk curry
½ tsk chilipulver
5 dl matlagningsgrädde
salt
nymalen svartpeppar
1 mango
1 banan
maizenaredning
 
Gör så här:
 
Dela kycklingen i mindre bitar och stek gyllenbrun, salta och peppra.
Tärna löken och låt den fräsa med.
Häll på kryddorna och späd med vatten och matlagningsgrädde.
Låt sjuda en stund, lägg i wokgrönsakerna och låt koka upp.
Red av med maizena.
Tärna mango och skiva bananen och lägg i innan servering.
Jag serverade jasminris till.
 
                        

Skogen

I fm var vi och lekte i skogen. Såga träd, släpade "stora träd" "gjorde en brasa" och plockade blåbär.
Som ni märker så har det inte blivit några inlägg på en vecka. Vi håller på att bygga uterum och kvällarna ägnar jag åt att måla
 
 
 
 

Syskonkärlek

Idag har vi varit på klippans lekplats igen. Mkt trevlig lekplats, läste i tidningen idag att perstorps kommun skulle satsa på lekplatser nästa år! Hoppas vi kan få en lika fin lekplats här.:) em har spenderats att rensa bland Algots leksaker. Han har för många saker på nedre plan som ligger i hela huset, man får aldrig någon ordning, dessutom leker han inte med hälften av sakerna. Så nu får vi se om det blir någon bättre ordning :) var bara tvungen att lägga upp en bild på barnen. Algot vill gärna mysa med Majken och jag var såklart framme med kameran!


Vår lille bärälskare!

Algots favoritplats i trädgården är inne bland vinbärsbuskarna! :)


Jordgubbssylt- sommar på burk

 
Vi har varit och plockat jordgubbar i kvistalånga utanför hässleholm. Där fanns gott om bär och vi fyllde snabbt våra 10 l spannar och för att få extra valuta för pengarna blev det många gubbar i magen. :)
Vad gör man nu med alla bären? Jag kokte lite saft och sedan kokte jag en massa sylt, innan jag frös in resten i påsar. Att göra egen sylt är sååååå förbaskat lätt, så när du har provat göra, vill du inte köpa färdig.
Det är stor skillnad på smaken! Det ända som krävs är jordgubbar och syltsocker, en kastrull och 10 min, skumma av för att den ska bli klarare och hålla längre. Sen är det klart att hälla upp på burkar. Jag fryser in den sylt som inte ska anv inom kort, det går utmärkt!
 
 
1 kg färska jordgubbar
500 g sylt socker
 
Häll upp i en kastrull, mosa till önskad storlek på bären.
Låt koka i 10 min. Skumma av.
Häll upp på burkar.
Klart!
 
 

IB Laursen

Har köpt de här fina IB Laursen skålarna på Carlsson Interiör & Design. De är superfina och finns i olika färger. Det finns även muggar, skålar & pajformar i samma märke som också är superfina!
Kika gärna in på deras hemsida eller besök butiken i Vinslöv, där finns mycket fint.
 
 
 

Geggamoja på campadre

               
 
Geggamoja till bra priser, upp till 50%.
Kika in på Campadre.
Det ända du behöver är att bli medlem först och det är gratis.
 
 

Klippans stadspark

 
Igår åkte vi till Klippan för att få uppleva deras nya fina lekplats. Vi älskar att gå till lekplatser, men utbudet här i perstorp är mycket litet och framför allt är det mycket tråkiga lekplatser.
 Tänk vilken fin lekplats klippan har fått!
Det hade varit roligt att haft en sådan i Perstorp. Drömma kan man ju alltid....
En trevlig liten utflykt och nära och bra :)
 
 
 Algots favorit :)
 
 
I korggungan hade han gärna sovit middag om jag inte dragit upp honom :) 
 
 "Titta, Thomas tåget!"
 
"Haj tjajorna!", Algot hälsar på flickorna som står där nere :)
 

Fläskköttgryta med kantareller

 
Vad sägs om en härligt gräddig fläskköttgryta med smak av timjan och
egenplockade kantareller?
 
 
 
 
 
6 port
 
600 g fläskkött
1 st gul lök
5 dl matlagningsgrädde
2 dl vatten
2 burkar creme bonjour kantarell
1 tsk timjan
1 msk soja
3 dl förvällda katareller
¨2 msk kalvfond
 
Gör så här:
 
Strimla fläskköttet och hacka löken, bryn i smör, salta och peppra.
Rensa och förväll kantarellerna, tillsätt lite smör, salt och peppar.
Tillsätt vatten, soja, timjan, fond och matlagningsgrädde.
Låt koka så att köttet blir klart, tillsätt sedan creme bonjour.
Smaka av med salt och ev mer peppar.
Vi åt grytan tillsammans med kokt färskpotatis och svartvinbärsgelé
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0