-

Julgardiner



Jag kunde inte låta bli, de kommer bli jättefina i vårt kök. Det är ju snart jul ;)


Hissgardinerna hittade jag HÄR


Äppelkaka

Äppelkaka på svenska äpplen, godare kan det inte bli. Jag bjuder på receptet på min godaste äppelkaka :)



4-5 port

700 g svenska äpplen
½ dl strösocket
2 tsk malen kanel
en klick smör till stekning

mördeg:

150 g smör
1 dl socker
2,5 dl vetemjöl


Skala äpplena och dela i klyftor.
Hetta upp en panna och stek klyftorna i smör, häll därefter på kanel och socker.
Låt sockret få smälta och rör om väl i pannan.
Häll upp i en pajform ( 25 cm i diameter ).
Blanda ihop mördegen.
Rör ihop alla ingredienser och klicka ut i formen.
 Grädda i ugn 35-40 min i 200 grader.




Kasslergratäng med ris

God kväll i stugorna!
Regnet öser ner, jag sitter i soffan, hemkommen från afrodansen och har ätit en fruktsallad. Känner mig hur pigg som helst, det är inte så vanligt längre i mitt liv. Träning gör verkligen susen :)
Tänkte passa på att ge er ett gott recept inför helgen. Kasslergratäng med ris!
Den här gratängen är en klassiker och finns i många olika varianter. En rätt som känns festlig, men man kan lika gärna äta den till vardags. Jag har säkert skrivit det förut, men jag skriver det igen. Jag älskar gratängmat, det är så tacksamt att laga. Släng ihop allt i en form och in i ugnen, sen sköter det sig själv en stund.




4-5 port

350 g kassler
½ gul lök
5 dl kokt ris
7 dl matlagningsgrädde
1 ½ msk kycklingfond
1 ½ dl chilisås
1 st vitlökklyfta
1 tsk salt
nymalen svartpeppar
en näve riven ost
1 sy färsk tomat

Koka riset och häll upp i en ugnsäker form.
Tärna kasslern och löken, lägg i formen. Blanda allt.
Blanda matgrädde, chilisås, vitlök, fond, salt och peppar i en skål, häll över risblandningen.
Strö över riven ost. Skiva tomaten och lägg på osten.
 Gratinera i ugnen 200 grader tills osten fått fin gullenbrun färg.



Awards!

Fick en award av Mia, jag tackar så mycket! :)

Med awarden följer vissa uppgifter.
Jag ska länka till den som givit mig den fina awarden, svara på fem frågor och sedan ge awarden vidare till 5 stycken med mindre än 100 följare.


1. Varför började du blogga?

Var mammaledig och kände att matblogga hade varit roligt.


2. Vilka bloggar följer du?

En massa bloggar, mest mat och inredning och mammabloggar.


3. Favoritfärg(er)

Vit, svart, rosa


4. Favoritfilm?

Kan inte välja .....


5. Vilket land drömmer du om att besöka och varför?

Skulle gärna åkt till Hawaii igen, ett paradis :)



Jag vill nu ge vidare denna award till:

Anna Hörnquist

En barndomsvän som skriver om hur livet som mamma är.

Therese

Barndomsvän som bloggar om hennes vardag och livet som tvåbarnsmamma.


Anna

Barndomsvän som bloggar om familj, rally..mm. " En rallybruds bekännelser "


Petra Jalkling

En gammal fotbollskompis, som kan det där med inredning. En trevlig inspirationsblogg!


Jessica

En innebandykompis som bloggar om mat, träning och inredning...ja och mycket mer :)


Vanilj och mandelskorpor


Fick ett sug efter att baka när jag kom hem efter jobbet, så jag satte igång och gjorde lite skorpor.
Har aldrig gjort egna skorpor innan, men de blev väldigt goda. Jag gjorde om receptet jag hitta och smaksatte med vaniljsocker och sötmandel. En kopp te och några skorpor, kommer sitta fint ikväll till bonde söker fru :)




105 gram rumsvarmt smör

210 gram socker

2 ägg

360 gram vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 dl sötmandel


Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda smör och socker.
 Vispa ned äggen ett i taget.
Blanda sedan de torra ingredienserna, och rör ihop alltsamman.
Dela degen i två delar. Rulla ut dem och lägg dem på en plåt och platta ut dem lite.
Grädda i cirka 14 minuter. Stäng sedan av ugnen, och ta ut plåten.
Dela sedan skorporna, placera ut dem på plåten, och ställ in dem i ugnen igen i fem minuter.
Låt dem sedan svalna på plåten.
Förvara dem i en tätslutande burk, så håller skorporna sig krispiga.


En bra helg är snart slut!

Sorry, dåligt med inlägg denna veckan. Har inte haft någon ork när jag kommit hem från arbete.
 Jobbar heltid och lilleman har fått all tid innan jag själv deckat på soffan! :)
Men jag tycker bloggandet är så roligt så jag kommer självklart försöka ta mig tid och blogga.

Det har varit en mkt trevlig helg med fina vänner i en stuga i Beddinge, nära smygehuk. Trevlig att ta en liten semester på en helg nu när man har börjat jobba igen.







Min lilla stjärna!


Min lilla stjärna i sin fina tröja från KappAhl. Var ju bara tvungen att köpa den :)

Nu har man börjat jobba, kännt helt ok att vara tillbaka. Kan säga att jag har varit väldigt trött i helgen och då jobba jag bara tors, fre..märks att jag varit mammaledig lääänge..:)

Helgen bestod av god mat och fotboll hos goa vänner. Lördagen blev ändrade planer och det blev cirkus med lilla familjen. Algots första och som han gillade det.

Idag var vi med vänner på ängelholms tågmuseeum, det kan jag rekommendera, var ett mkt trevligt utflyktsmål för en liten peng.



Lekrummet var toppen.


Fläskköttwok



4 port

500 g fläskkött
1 gul lök
1 st vitlöksklyfta
100 g färska champinjoner
500 g frysta wokgrönsaker
2 msk sweetchilisås
2 tsk mushroom soya
rapsolja
salt och peppar

Strimla fläskköttet, skiva löken och champinjonerna.
Hetta upp wokpanna eller stekpanna, häll i rapsolja.
Fräs fläskköttet tills det fått lite fin färg, tillsätt champinjonerna, löken och vitlöken.
tillsätt soya och sweetchili, till sist wokgrönsakerna. Smaka av med salt och peppar.
servera med ris eller


RSS 2.0