-

Vanilj och mandelskorpor


Fick ett sug efter att baka när jag kom hem efter jobbet, så jag satte igång och gjorde lite skorpor.
Har aldrig gjort egna skorpor innan, men de blev väldigt goda. Jag gjorde om receptet jag hitta och smaksatte med vaniljsocker och sötmandel. En kopp te och några skorpor, kommer sitta fint ikväll till bonde söker fru :)




105 gram rumsvarmt smör

210 gram socker

2 ägg

360 gram vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 dl sötmandel


Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda smör och socker.
 Vispa ned äggen ett i taget.
Blanda sedan de torra ingredienserna, och rör ihop alltsamman.
Dela degen i två delar. Rulla ut dem och lägg dem på en plåt och platta ut dem lite.
Grädda i cirka 14 minuter. Stäng sedan av ugnen, och ta ut plåten.
Dela sedan skorporna, placera ut dem på plåten, och ställ in dem i ugnen igen i fem minuter.
Låt dem sedan svalna på plåten.
Förvara dem i en tätslutande burk, så håller skorporna sig krispiga.


Kommentarer
Postat av: Josefine

Låter smaskens, måste provas. Hackad eller malen mandel??

2011-09-14 @ 20:02:18
Postat av: Madeleine

Jag hade bara mandelspån hemma, men annars hade jag tagit och grovhackat sötmandel.

2011-09-14 @ 20:24:53
Postat av: Carina

Hur hann du med detta ?? Obegripligt ?? kramiz !!

2011-09-14 @ 21:46:30
Postat av: Carin

får prova ditt recept sedan :) Söt burk :)

2011-09-15 @ 13:48:14
URL: http://silverros.blogg.se/
Postat av: Josefine

Nu ska här bakas.....men jag instämmer i Carinas kommentar....hur hann du med det??? Du är verkligen fenomenal Madde =D

2011-09-15 @ 15:33:51
Postat av: Madeleine

Äsch, de var ju snabba att göra. Jag och Algot busa på köksgolvet medans dom var i ugnen. hihi :)

2011-09-15 @ 20:43:44
Postat av: Liz

Skorpor är så gott, speciellt att ha till te =]

2011-09-15 @ 22:22:44
URL: http://lizhaglund.blogg.se/
Postat av: Josefine

Gjorde två satser igår, en med hackad vit choklad och en med saffran. MUMMA!

2011-10-01 @ 10:05:04
Postat av: Madeleine

Josefine: Dom smakerna lät inte helt fel :)

2011-10-02 @ 09:04:25





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0