Rabarber & jordgubbssylt

Det är väl ingen nyhet att rabarber och jordgubb passar bra ihop. Den här sylten blev en riktig fullträff! 
Så god sylt har jag nog aldrig smakat 
Att göra sin egen sylt är så mycket godare, när man väl har börjat göra det så blir man kräsen på den köpta.
Sylten passar bra till desserter, kakor, i yoghurt, till gröten, pannkakor & våfflor mm.
Blir ca 3 st halvliters burkar.

Jag har anv mig av frysta rabarber och jordgubbar, men färska går precis lika bra.

700 g rabarber
300 g jordgubar
½ liter syltsocker
3 tsk vaniljsocker

Låt det koka på medelvärme i ca 10-15 min. Rör då och då.
 Häll upp sylten i burkar.
Sylten går utmärkt att frysa.









Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: